Spruitkool

Student aan het woord

Danel Kempe, derdejaars student Dier- en veehouderij; 

‘Aeres Farms is een hele welkome aanvulling op de opleiding Dier- en veehouderij. Het zorgt voor een goede praktische aanvulling naast alle theorie die we gedurende de lessen krijgen. Aeres Farms heeft verschillende typen veehouderijen, dat zorgt er voor dat er voor elk wat wils is en je vergroot je basiskennis over deze sectoren. 

De opdrachten variëren per studiejaar. Het eerst jaar kregen we een halve schooldag per week praktijklessen om kennis te maken met de verschillende bedrijfsvoeringen, van pluimvee tot melkvee. 
Aan het einde van het eerste studiejaar kreeg ik de mogelijkheden om gedurende mijn tweede studiejaar in de studentwoning te gaan wonen en werken op Aeres Farms. Met drie studiegenoten was ik een jaar lang verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering (avondmelkingen, jongveeverzorging, afkalvingen etc). Dit was een leuke en leerzame periode. Momenteel voer ik een opdracht van een half jaar uit bij de melkrobot van Aeres Farms. Samen met vier andere studenten ben ik gedurende deze periode verantwoordelijk voor het functioneren van de robot, de gezondheid van de koeien, etc. Erg leerzaam!’