Pluimvee student

Aeres Studentbedrijven

Aeres Studentbedrijven bestaat uit een Paardenplaats, een varkenshouderij, een schapenstal en een nieuwe pluimveestal, die in juni 2017 werd geopend. Deze bedrijven worden gerund door studenten onder leiding van een coach. Op deze manier maken de studenten kennis met de praktijk, het vakmanschap en leren ze op hbo-niveau werken met de laatste innovaties.

Op alle bedrijven binnen Aeres Farms krijgen studenten de ruimte om te leren ondernemen, te onderzoeken en krijgen ze volop de mogelijkheid om te experimenteren. Op Aeres Farms bevindt zich ook een studentwoning waar een groep hbo-studenten van Aeres Hogeschool Dronten woont. Zij zijn verantwoordelijk voor het runnen van de drie bedrijven en houden het 24/7 in de gaten.

Hbo-studenten van de Aeres Hogeschool Dronten zijn verantwoordelijk voor een aantal onderdelen op Aeres Farms. Ze runnen een klein varkensbedrijf (40 varkens), een legkippenbedrijf (1000 legkippen), 30 schapen en een paardenpensionstal (40 plaatsen). Hier worden diverse aspecten op het gebied van ondernemerschap in de praktijk geleerd.

Varkens- en pluimveebedrijf CVDB

Het Varkens- en pluimveebedrijf (Coöperatief Veredelings- en Demonstratie Bedrijf (CVDB)) is een intensief veehouderijbedrijf. Het bestaat uit een gesloten varkensbedrijf (40 zeugen) en een open veehouderij met ongeveer 280 mestvarkens, 1000 leghennen en 40 ooien. Het studentbedrijf wordt mede gerund door studenten. Jaarlijks nemen vijf studenten plaats in het dagelijkse bestuur. De studenten lossen de bedrijfskundige vraagstukken op aan de hand van opgedane kennis in de studie. Een jaar ervaring opdoen bij het Varkens- en pluimveebedrijf is intensief, maar ook bijzonder nuttig en leerzaam. De studenten werken bijvoorbeeld aan vaardigheden zoals netwerken, samenwerken en kostenbeheersing.

Paardenplaats

Onder begeleiding van Paardencentrum Dronten is de Paardenplaats een pensionstal voor en door studenten. De stal biedt een grote variatie aan mogelijkheden voor zowel pensionstalling als de uitvoering van onderwijs in praktijksituaties. Lees meer over de Paardenplaats

Pluimvee lessituatie studenten
Biggen drinken
Paard hippisch lessituatie rug 2
Schaap weide windmolen
Paard Paardenplaats stallen