Aeres Studentenbedrijven

Het Aeres Studentbedrijf bestaat uit een Paardenplaats, een varkenshouderij, een schapenstal en een nieuwe pluimveestal, die in juni 2017 wordt geopend. Deze bedrijven worden gerund door studenten onder leiding van een coach. Op deze manier maken de studenten kennis met de praktijk, het vakmanschap en leren ze op hbo-niveau werken met de laatste innovaties.

Op alle bedrijven binnen Aeres Farms krijgen studenten de ruimte om te leren ondernemen, te onderzoeken en krijgen ze volop de mogelijkheid om te experimenteren. Op Aeres Farms bevindt zich ook een studentwoning waar een groep hbo-studenten van Aeres Hogeschool Dronten woont. Zij zijn verantwoordelijk voor het runnen van de drie bedrijven en houden het 24/7 in de gaten.

Hbo-studenten van de Aeres Hogeschool Dronten zijn verantwoordelijk voor een aantal onderdelen op Aeres Farms. Ze runnen een klein varkensbedrijf (40 varkens), een legkippenbedrijf (1000 legkippen), 30 schapen en een paardenpensionstal (40 plaatsen). Hier worden diverse aspecten op het gebied van ondernemerschap in de praktijk geleerd.