Aeres Farms

Studentbedrijven Aeres Hogeschool Dronten

Op het terrein van Aeres Farms is een aantal studentbedrijven gevestigd. Studenten van Aeres Hogeschool Dronten kunnen er voor kiezen om een jaar lang verantwoordelijk te zijn voor een van deze studentbedrijven. Zij wonen in de woning op het terrein van Aeres Farms en zijn, onder begeleiding van een coach, een jaar lang verantwoordelijk voor het betreffende bedrijf.

Hieronder kun je meer lezen over deze studentbedrijven:

Paardenplaats

Wil je jouw paard meenemen als je bij ons komt studeren? Dan kun je jouw paard stallen op de Paardenplaats, de pensionstal van Aeres Hogeschool Dronten. De stal ligt op slechts vijf minuten fietsafstand van de campus. De Paardenplaats biedt je de mogelijkheid om tijdens je studie je paard te kunnen blijven trainen en is al ruim tien jaar een begrip bij Aeres Hogeschool Dronten.

Lees hier meer over je paard meenemen als je bij ons komt studeren.

Bekijk hier de video van de Paardenplaats

Varkensbedrijf

Het varkensbedrijf bestaat uit een gesloten varkensbedrijf met circa 35 zeugen met biggen en ongeveer 250 vleesvarkens, met diverse huisvestingsystemen. Dit bedrijf realiseert circa 33 biggen/zeug/jaar en een vleesvarkensgroei rond de 1000 gram/dier/dag. Het bedrijf wordt gerund door studenten met begeleiding van een coach. Op deze manier maken de studenten kennis met de praktijk, het vakmanschap en leren ze op hbo-niveau werken met de laatste innovaties.

Lees hier meer en bekijk de video.

Polder-Porque

Polder-Porque is het eerste student-leerbedrijf in Nederland wat online het eigen varkensvlees vermarkt! Onder de vlag van Aeres Hogeschool Dronten runnen studenten het bedrijf. De varkens zijn afkomstig van het eigen varkensbedrijf. De afzet ligt geheel in eigen handen.

Pluimveebedrijf

Het pluimveebedrijf bestaat uit een pluimveestal die met het Beter Leven Keurmerk 3 sterren voldoet aan de eisen die de Dierenbescherming stelt aan dit keurmerk. Studenten van de hogeschool waren nauw betrokken bij het ontwerp van deze in 2017 geopende stal met ruimte voor circa 1000 leghennen. Het uitvoeren van diverse onderzoeken aan duurzaamheidsopgaven door studenten is belangrijk voor de hogeschool, daarom is de stal opgesplitst in vier afafdelingen van elk circa 250 hennen zodat studenten diverse onderzoeken kunnen uitvoeren. Verder heeft de stal een leslokaal en een bezoekersruimte. In de pluimveestal wordt ook onderzoek gedaan naar onder meer alternatieve eiwitbronnen in pluimveevoer, maar ook de mogelijkheden van insecten in veevoer en Europees geteelde soja worden onderzocht. De eieren worden via een eierautomaat verkocht.

Lees hier meer en bekijk de video.

Schapen

Het schapenbedrijf telt 40 Swifter-ooien en is recent aangesloten bij het Swifter schapenstamboek. Komende jaren wordt geprobeerd om een goede fokveestapel te realiseren, waarbij er op termijn ook kan worden meegedaan met keuringen en verkoop van foklammeren. Dit bedrijf wordt eveneens gerund door studenten onder begeleiding van een coach.